Co mohou ryby odlovit z rybníku?

Obsah

Co mohou ryby odlovit z rybníku?

Co mohou ryby odlovit z rybníku?

Něco mohou odlovit, aby rybníku ulehčili a ryby přesadili jinam. Mohou zastavit například krmení,“ uvedl Kopp, podle kterého se obor v nejbližších desítkách let hodně změní. Zvyšující se letní teplota vody bude pro některé chované druhy ryb doslova smrtelná.

Proč se rybníky potýkají?

Kvůli klimatickým změnám se rybníky potýkají zejména v letních vedrech s nedostatkem kyslíku. To v konečném důsledku vede k úhynu ryb. Problém se týká čím dál většího množství vodních ploch.

Jaké je tloušťka ledů na rybnících?

Led na rybnících má tloušťku minimálně 20 centimetrů a postupně přibývá, jelikož ani přes den teploty nestoupají nad nulu. Prohlubně se sice dělají tak, aby se zamezilo jejich opětovnému rychlému zamrzání, ale při současných mrazech je stejně potřeba led znovu vysekávat prakticky každý den.

Proč se rybník odvětrává?

Do rybníka tak vnikne více světla, fytoplankton může nastartovat fotosyntézu a dodává vodě potřebný kyslík. "Druhým důvodem je odvětrávání rybníka, protože i v tomto chladném počasí v něm probíhají metabolické procesy a vznikají plyny," řekl Aleš Vavřina z pohořelického podniku.

Související příspěvky: