Jak probíhá zpracování ropy?

Obsah

Jak probíhá zpracování ropy?

Jak probíhá zpracování ropy?

Ropa se nejdříve odsoluje a poté se atmosférickou a vakuovou destilací ,,rozdestiluje“ na několik užších frakcí, které se následně zpracovávají odděleně. Základem zpracování ropy je tedy frakční destilace, při níž jsou odděleny jednotlivé složky uhlovodíků podle jejich bodu varu.

Jaké je základní zpracování ropy?

Základní zpracování ropy 1 Odsolování ropy. Obsah solí v ropě se pohybuje obvykle v rozmezí 5 – 60 mg/kg. ... Velká část vody a v ní obsažených... 2 Atmosférická destilace. Atmosférická destilace se provádí v atmosférické destilační koloně při tlaku mírně vyšším, než... 3 Vakuová destilace. Jak je již uvedeno výše, destilační zbytek zvaný mazut se většinou dále destiluje... More ...

Jaké jsou kroky zpracování ropy?

V minulém článku věnovaném tématice zpracování ropy (rafinaci) bylo popsáno základní zpracování ropy, které lze rozdělit do následujících čtyř kroků – odsolování ropy, atmosférická destilace, vakuová destilace a petrochemická výroba.

Jak probíhá rafinování ropy?

Rafinace ropy probíhá v rafinériích, na které mohou navazovat petrochemické závody. Ropa se nejdříve odsoluje a poté se atmosférickou a vakuovou destilací ,,rozdestiluje“ na několik užších frakcí, které se následně zpracovávají odděleně.

Související příspěvky: