Co obsahuje červená řepa?

Obsah

Co obsahuje červená řepa?

Co obsahuje červená řepa?

Shrnutí: Červená řepa je bohatým zdrojem vitamínů a minerálů a přitom obsahuje minimum kalorií a tuků. Navíc obsahuje anorganické nitráty a přírodní rostlinné pigmenty, které blahodárně působí na naše zdraví.

Kde koupit červenou řepu ve sklepě?

Červenou řepu můžete skladovat klidně ve sklepě, a to bez problémů i celou zimu. Do sklepa se tradičně ukládá v září právě před příchodem mrazíků. Výborné je uskladnění řepy v krabici s pilinami, které se čas od času v zimě zvlhčí. Jinak není špatné také seříznout vršek řepy před tím, než ji budete chtít použít.

Proč je červená řepa zdraví prospěšná?

Červená řepa vyniká skvělým nutričním profilem. Obsahuje velmi málo kalorií, ale velké množství zdraví prospěšných vitamínů a minerálů. V podstatě lze říci, že červená řepa obsahuje prakticky veškeré vitamíny a minerály, které lidské tělo potřebuje, a to alespoň v minimálním množství .

Jak uskladnit červenou řepu?

Výborné je uskladnění řepy v krabici s pilinami, které se čas od času v zimě zvlhčí. Jinak není špatné také seříznout vršek řepy před tím, než ji budete chtít použít. Tento vršek dáte do misky s vodou a uvidíte, jak rychle se objeví lístky, jež můžete ihned použít. Červená řepa se dá také mrazit, sušit či zavařovat.

Související příspěvky: