Jak se vyhnout formaldehydu?

Obsah

Jak se vyhnout formaldehydu?

Jak se vyhnout formaldehydu?

Jak se formaldehydu vyhnout? Pokud nechcete mít doma produkt, který obsahuje formaldehyd, nebo jinou chemickou látku, která jej uvolňuje, pečlivě zkoumejte původ a etikety výrobků. Formaldehyd je obsažen převážně v levném a nekvalitním nábytku z Asie, před nedávnem byla zaznamenána zásilka nebezpečného nábytku z Běloruska.

Kde je formaldehyd obsažen?

Formaldehyd je obsažen převážně v levném a nekvalitním nábytku z Asie, před nedávnem byla zaznamenána zásilka nebezpečného nábytku z Běloruska. Řešením by bylo kupovat nábytek z masivního dřeva.

Proč se formaldehyd vyskytuje ve venkovním prostředí?

Formaldehyd je charakteristický svým ostrým dusitým zápachem. Ve venkovním prostředí se formaldehyd vyskytuje v koncentracích v rozmezí 10 - 100 µg/m3, což představuje například znečištěný městský vzduch. Ve vnitřním prostředí bývají koncentrace formaldehydu zpravidla vyšší.

Jaká je koncentrace formaldehydu ve vnitřním prostředí?

Ve venkovním prostředí se formaldehyd vyskytuje v koncentracích v rozmezí 10 - 100 µg/m3, což představuje například znečištěný městský vzduch. Ve vnitřním prostředí bývají koncentrace formaldehydu zpravidla vyšší. Horní hranice koncentrace této látky ve vnitřním prostředí byla Světovou zdravotnickou organizací stanovena v rozsahu 60 - 600 g/m3.

Související příspěvky: