Jak uvařit rýži?

Obsah

Jak uvařit rýži?

Jak uvařit rýži?

1 Jak uvařit rýži Samozřejmě můžeme vzít rýži, propláchnout ji, vložit do hrnce na plotnu, přilít vodu, osolit a vařit pod pokličkou 15 – 20 minut, dokud rýže nezměkne. Nejenže se nám může stát, že rýži naprosto rozvaříme, ale voda se nám i lehce vyvaří a rýži snadno připálíme.

Proč je rýže zdravá?

Rýže je podle nich zdravá a už to není jen o jejich řečech. Potvrzuje to i několik výzkumů, které odhalily pozitivní vliv rýže na metabolismus i na imunitní systém člověka. Často se využívá i při posilování, kde slouží jako základ při budování svalové hmoty.

Jak připravit rýži?

S touto rýží uděláte chutnou přílohu dle následujícího receptu. Na správné vaření rýže si připravte dobrý menší hrnec a přidejte na dno velkou kapku olivového oleje. Nakrájejte si jednu střední cibuli na malé kousky a začněte ji smažit. Jakmile bude cibule usmažení do zlatova, připravte si rýži.

Jak přidat rýži do zlatova?

Jakmile bude cibule usmažení do zlatova, připravte si rýži. Hrnek plný vrchovaté rýže propláchněte tak, že obsah hrnku vyklopíte a přecedíte přes drobné síto. Případně můžete rýži přidat i nepropláchnutou, ale bude se více napalovat. Jakmile přidáte rýži z hrnku na usmaženou rýži, hodně v tomto momentu obsah míchejte.

Související příspěvky: