Co si gymnastka vybírá v moderní gymnastice?

Obsah

Co si gymnastka vybírá v moderní gymnastice?

Co si gymnastka vybírá v moderní gymnastice?

V moderní gymnastice si gymnastka vybírá z velké řady prvků. Jedním z nejčastěji zařazovaných obratnostních prvků v sestavě je pomalý přemet vzad. Nejvíce namáhané svalstvo v této disciplíně jsou svalstva horních a dolních končetin a zad. K dosažení špičkových výkonů je třeba 8 – 10 let tréninku.

Co je gymnastická příprava?

Gymnastika, spolu s prvky atletické přípravy, tvoří základ pro veškeré sporty, pohybové programy i zdravý pohybový rozvoj dětí, kdy mohou zdokonalit své pohybové dovednosti a připravit se tak na budoucí sportovní specializaci nebo školní tělesnou výchovu.

Jak se liší gymnastická odvětví?

Jednotlivá gymnastická odvětví se liší podle podstaty charakteristických prvků zařazovaných do sestav a podle použitého sportovního nářadí či náčiní. O sportovní gymnastické disciplíny pečují Mezinárodní gymnastická federace (francouzsky: Fédération Internationale de Gymnastique) (založena v roce 1881).

Kdy začít cvičit gymnastiku?

V lekcích gymnastiky se zařazuje také motorická a kompenzační cvičení na celkový rozvoj, což pomáhá rozvíjet všeobecné pohybové návyky či dovednosti a obratnost. Gymnasté začínají trénovat od raného věku, někdy probíhá příprava již od 3 let věku dítěte, v lepším případě se věk pohybuje cca kolem 6 let a svého vrcholu dosahují kolem dvacátého roku.

Související příspěvky: