Jaké jsou metody tréninku rychlosti?

Obsah

Jaké jsou metody tréninku rychlosti?

Jaké jsou metody tréninku rychlosti?

Stimulace rychlosti vyžaduje použití adekvátního systému cvičení a odpovídajících metod. Základní metody tréninku jednotlivých druhů rychlosti jsou popsány v řadě publikací. Z tohoto důvodu uvedeme pouze jejich přehled a zaměříme se především na některé rozšiřující informace.

Co je charakteristika rychlosti?

1 Charakteristika rychlosti. Rychlost lze definovat jako schopnost zahájit a realizovat pohyb bez odporu nebo s malým... 2 Členění komplexní rychlosti. Vyjadřuje se časem mezi počátkem působení podnětu a zahájením pohybu. Protože tento čas... 3 Metodika tréninku rychlosti. Uvedené druhy rychlosti jsou vysoce specifické a tedy relativně nezávislé, což se mj. More ...

Co je acyklická rychlost?

Acyklická rychlost (jednotlivého pohybu) představuje schopnost provést jednotlivý pohyb s maximální rychlostí bez odporu nebo proti malému odporu (např. smeč, úder, hod).

Jaká je rychlost přímočarých běžeckých cvičení?

U přímočarých běžeckých cvičení se doporučuje rychlost 97–100 % maxima; trvání nástupu 5–7 s (do 50–60 m), interval odpočinku při trvání do 2 s 0,5–1 min, pří trvání do 4 s 1,5–2 min, při trvání do 6 s 2,5–3 min; celkový objem v tréninkové jednotce do 40–60 s (do 400–600 m).

Související příspěvky: