Kde byly krávy vyvezeny?

Obsah

Kde byly krávy vyvezeny?

Kde byly krávy vyvezeny?

Schwyckské krávy byly vyvezeny ve Švýcarsku. Rozvedli se v této zemi v dávných dobách. Předpokládá se, že předchůdci plemene byli rašeliniště s krátkými nohami. Jejich pozůstatky byly nalezeny ve Švýcarsku archeology. Po celou dobu své existence se plemeno krav podle Schwyze několikrát změnilo vícekrát.

Kde jsou švýcarské krávy uchovávány?

V létě jsou švýcarské krávy, stejně jako ostatní, vyhnány na pastviny. V zimě jsou tyto dobytek uchovávány v stáncích. V této době se krávy krmí převážně seno, smíšené krmiva, koncentráty a kořenové plodiny. Ve skutečnosti se samy pro toto plemeno stávají obvyklé podle standardních technologií.

Jak dlouho trvá Březost krávy?

Březost krávy trvá průměrně 285 dnů někdy i déle, v závislosti na celkovém fyzickém stavu a plemenné příslušnosti. kráva rodí jedno tele, zřídkakdy dvojčata. Pokud se narodí dvojčata rozdílného pohlaví, jalovička často bývá neplodná a nazývá se býčice. Pohlavní dospělost nastává ve věku 7–12 měsíců, tělesná dospělost 4–5 let.

Kde je plemeno krav obsazeno?

Švýcarské plemeno krav, které se vyznačuje pouhými vynikajícími ukazateli produktivity, je dnes obsazeno nejen zemědělci ve Švýcarsku, ale také v mnoha dalších zemích světa. Pěstoval tyto krávy i v Rusku. Zástupci plemene se v naší zemi objevili již v 20. letech minulého století.

Související příspěvky: