Jak obalit rostliny s květináčem?

Obsah

Jak obalit rostliny s květináčem?

Jak obalit rostliny s květináčem?

Rostliny i s květináčem můžete obalit bublinkovou fólií, čímž jim vytvoříte provizorní fóliovník. Nikdy je ale nebalte celé. Za prvé by k nim nemohl vzduch a za druhé by pod takovouto ochranou mohly začít předčasně rašit a větší mráz by je zničil.

Jak chránit rostliny před zimou?

Jak chránit rostliny teras a balkonů před zimou 1 Základní ochrana. Máte-li možnost, umístěte nádoby s rostlinami na terase či balkonu na závětrné místo, chráněné před... 2 Kabátky pro balkonovky. Juta, chvojí, sláma, ale také bublinková fólie a polystyren jsou vhodnými materiály, jimiž lze... 3 Malý zimní fóliovník. Rostliny i s květináčem můžete obalit bublinkovou fólií,... More ...

Jak odstranit rostliny v malých květináčcích?

Rostliny v malých květináčcích, které by dozajista snadno promrzly, zapusťte buď do záhonu na zahradě nebo do objemnějšího truhlíku (ideální je polystyrenový), bedny a podobně a zasypte zeminou zhruba dva tři centimetry nad okraj květináče. Nic nepokazíte, pokud navrch ještě položíte chvojí.

Jak chránit rostliny před promrznutím?

Pro takovouto ochranu rostlin se nabízí hned dvě řešení. Tím prvním je, že rostlinky i s nádobami ochráníte před promrznutím pomocí některého dobře tepelně izolujícího materiálu, jakým je například pěnový polystyren, juta či chvojí.

Související příspěvky: