Jaké jsou nádory močového měchýře?

Obsah

Jaké jsou nádory močového měchýře?

Jaké jsou nádory močového měchýře?

V zásadě lze obecně nádory močového měchýře rozdělit na takzvané nezhoubné (benigní), které nemetastazují do okolí a říká se jim papilomy a adenomy do okolí a na zhoubné (maligní), které metastazují do okolí a říká se jim karcinomy.

Co znamená zánět močového měchýře?

Cystitida čili zánět močového měchýře – to jsou slova, která dokáží vzbudit nepříjemné pocity u každé ženy a u velké části mužů. Naprostá většina žen se s tímto nepříjemným onemocněním někdy setkala a ví, jak onemocnění močových cest dokáže potrápit.

Co je trubice močového měchýře?

Moč je tvořena ledvinami a je složena z vody a odpadních látek. Trubice nazývaná močovod (ureter) vede z každé ledviny moč po kapkách do močového měchýře. Buňky, které tvoří povrch sliznice močového měchýře, se nazývají uroteliální buňky. Pod sliznicí se nachází tenká vrstva vaziva, které říkáme lamina propria.

Kdy začaly močové měchýře potíže?

Moje potíže s močovým měchýřem začaly už v dětství, ale postupně se zlepšovaly. Vrátily se v období, kdy jsem byla těhotná a musela jsem dokonce ležet v porodnici na udržování. Můj vztah a manželství bylo provázeno hádkami a obviňováním. Byli jsme mladí a plní vášně, energie a tu jsme investovali do stálých hádek.

Související příspěvky: