Jaké jsou listy zpeřené?

Obsah

Jaké jsou listy zpeřené?

Jaké jsou listy zpeřené?

Zpeřené listy jsou buď sudozpeřené nebo lichozpeřené. Střídají-li se jařma velkých a malých lístků, jedná se o list přetrhovaně zpeřený, např. brambor ( Solanum tuberosum ).

Co je list?

List. Tento článek je o části rostlin. Další významy jsou uvedeny na stránce List (rozcestník). List ( folium, fylom) je postranní vegetativní zelený orgán rostlin. Je omezeného vzrůstu [zdroj?] (dosahuje velikosti od několika milimetrů až po 2 metry čtvereční) a zpravidla do plochy rozšířený.

Jaký je druh listu?

List (folium, fylom) je postranní vegetativní zelený orgán rostlin.Je omezeného vzrůstu [zdroj?] (dosahuje velikosti od několika milimetrů až po 2 metry čtvereční) a zpravidla do plochy rozšířený. Plošné rozšíření listu je evolučně výhodná adaptace rostlinného těla, která umožňuje rostlině efektivnější zachytávání světla listy, tato efektivita pak může ...

Jak jsou listy citlivé na znečištění?

List má tři základní funkce – výměna plynů s okolním prostředím, fotosyntéza a odpařování vody. Pokud je sucho, tak opadávají, aby zabránily ztrátám vody. Listy jsou velmi citlivé na znečištění prostředí, zvláště na vyšší koncentrace sloučenin fluoru nebo oxidu siřičitého.

Související příspěvky: