Jak oloupat brambory?

Obsah

Jak oloupat brambory?

Jak oloupat brambory?

Postup: 1 Brambory oloupejte a pokud mají pěknou slupku, tak je pouze omyjte. Nakrájejte je na měsíčky nebo hranolky. Pokud máte... 2 Pokrájené brambory dejte na 8 minut povařit. 3 Mezitím v misce smíchejte olivový olej, sůl a všechno koření. 4 Brambory dejte na plech a polijte je připravenou směsí. 5 Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Po 20 minutách ještě přidejte... More ...

Jak připravit brambory v troubě?

Postup: 1 Brambory oloupejte a pokud mají pěknou slupku, tak je pouze omyjte. Nakrájejte je na měsíčky nebo hranolky. Pokud máte rádi brambory v troubě na kolečka, můžete zvolit i tento tvar. 2 Pokrájené brambory dejte na 8 minut povařit. 3 Mezitím v misce smíchejte olivový olej, sůl a všechno koření. 4 Brambory dejte na plech a polijte je připravenou směsí. 5 Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Po 20 minutách ještě přidejte pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Zamíchejte a pečte dalších cca 20 minut.

Kdy se brambory sklízejí?

Na vyzrávání brambor se nemalou měrou podílí i podnebí, ve kterém brambory pěstujete, a počasí, které zrovna panuje. Obecně platí, že ve vyšších polohách zrají brambory déle a sklízejí se třeba až v říjnu či listopadu. V nížinách je naopak můžete sklízet již během srpna.

Jak uskladnit sklizené brambory?

A jak uskladnit sklizené brambory. Brambory nejdřív necháme na čistém a suchém místě oschnout. Poté je přebereme podle kvality a velikosti. Nahnilé či jinak nemocné hlízy vyhodíme. Ostatní uskladníme do prodyšných bedýnek do sklepa, kde je teplota kolem 15 °C. Nikdy neklademe bedýnky přímo na zem, raději podložíme např. cihlami.

Související příspěvky: