Jaké jsou přítahy kladky za hlavu?

Obsah

Jaké jsou přítahy kladky za hlavu?

Jaké jsou přítahy kladky za hlavu?

Přítahy kladky za hlavu nadhmatem 1 Stahováním kladky za hlavu docílíte trochu jiného zapojení svalů než při jejím stahování k hrudníku, takže bude... 2 Výchozí poloha je stejná jako při stahování horní kladky k hrudníku. Kladku stahujte zhruba do úrovně týlu hlavy, což je... 3 Úchop můžete opět zvolit buď palcový, nebo bezpalcový, podle toho, který Vám více vyhovuje. Nádech... More ...

Kdy stahovat kladku za hlavu?

Stahováním kladky za hlavu docílíte trochu jiného zapojení svalů než při jejím stahování k hrudníku, takže bude užitečnou alternativou v tréninku. Je ale vhodná pouze pro ty, kteří disponují dobrou flexibilitou v oblasti ramen. Výchozí poloha je stejná jako při stahování horní kladky k hrudníku.

Co jsou přítahy Horní kladky?

Přítahy horní kladky jsou vhodným cvikem pro ty, kteří ještě nemají dostatek síly na správné provedení shybů. Jsou vhodné pro začátečníky, protože umožní naučit se svaly správně zapojit a procvičit je bez současného zatížení spodních zad, které nastává u řady jiných cviků.

Jaký je úchop Horní kladky?

Stahování horní kladky může mít spoustu variant. Nejběžnější je široký úchop nadhmatem před hlavu, který není pro běžné lidi technický snadný. Pro běžné cvičence obvykle volím variantu úchopu podhmatem na šířku ramen, který je technicky jednodušší a o to efektivnější na oslabené oblasti okolo lopatek.

Související příspěvky: