Proč jsou zelené fazolové lusky zatracovány?

Obsah

Proč jsou zelené fazolové lusky zatracovány?

Proč jsou zelené fazolové lusky zatracovány?

Fazolové lusky jsou mnohými neprávem zatracovány. Dají se upravit velmi chutně a hlavně mají výrazně pozitivní vliv na naše zdraví. Zelené fazolové lusky spousta lidí nesnáší už od doby, kdy se byli nuceni stravovat ve školních jídelnách.

Proč jsou fazole jedovaté?

Všechny fazole až na fazole Mungo a Adzuki jsou jedovaté. Jedovaté jsou i jejich lusky, klíčky a další části. To však neznamená, že bychom měli fazole ze svého jídelníčku vyloučit nebo se jich obávat. Důležité je, abychom věnovali pozornost jejich přípravě. Fazole jsou totiž velmi zdravé.

Proč jsou fazole zdravé?

Fazole jsou totiž velmi zdravé. Stabilizují krevní cukr, pomáhají při vysokém tlaku, regulují trávení a obsahují mnoho tělu prospěšných bílkovin, takže například pro vegetariány a vegany tvoří základní zdroj životně důležitých látek. Fazole bychom měli především dlouho namáčet.

Proč jsou zelené fazolky nadupané vitamíny?

Zelené fazolky jsou doslova nadupané vitamíny a minerály. Mají nízkou kalorickou hodnotu a obsahují vlákninu, vitamíny K, A, C a hlavně mangan. Například jeden šálek zelených lusků obsahuje jen asi 37 kalorií, ale naopak 4 g vlákniny.

Související příspěvky: