Které jsou příklady mořských panen?

Obsah

Které jsou příklady mořských panen?

Které jsou příklady mořských panen?

Mezi další příklady mořských panen v mytologii patří: 1 merrow – mořští lidé v irském folklóru 2 západoevropská meluzína 3 podle novořecké pověsti se v mořskou pannu po své smrti proměnila Thessaloniké, sestra Alexandra Velikého 4 mořské panny se objevují v ruské bylině o Sadkovi 5 v čínských pověstech jsou mořští lidé známi jako ťiaroen 6 v japonských pověstech jsou mořské panny známy... More ...

Proč jsou mořské panny nebezpečné?

Mořské panny vynikají kromobyčejnou krásou,ale je nebezpečné se k nim byť jen přiblížit.Ostatně obyvatelé souše a moře spolu svádějí boj už odnepaměti.Rozrůstáním lidské populace a pokračujícím hubením mnoha druhů mořských kouzelných tvorů se toto nepřátelství ze strany sirén ještě prohloubilo.

Kde žijí sirény?

Sirény (čili mořské panny nebo též mořské víly),neméně nádherné jako nebezpečné,žijí v nepříliš organizovaných říších hluboko na dně mořském. Někdy je však jejich zvědavá letora zavádí až do pobřežních mělčin.

Jaké jsou podoby sirény?

Jedna z podob Sirény Sirény (řecky Seirénes, Σειρῆνες) jsou bytosti antické mytologie, kouzelné pěvkyně, které svým neodolatelným vábivým zpěvem lákají námořníky ke svému ostrovu, kde jejich loď ztroskotá na útesech. Sirén bylo vždy několik, jejich počet kolísá od dvou do pěti.

Související příspěvky: