Co je zákaz rtuťových teploměrů?

Obsah

Co je zákaz rtuťových teploměrů?

Co je zákaz rtuťových teploměrů?

Zákaz rtuťových teploměrů - čím je nahradit? 1 Legislativa:. Většina z Vás si už nejspíše všimla, že z lékáren a obchodů zmizelo něco, na co jste byli zvyklí odjakživa... 2 Co to je rtuť:. Rtuť je těžký kov, za pokojové teploty tekutý. Je jediným ze dvou kapalných prvků a jediným elementárním... 3 Úklid rtuti z rozbitého teploměru:. Pokud dojde k rozlití rtuti, je třeba... More ...

Kde se nachází teploměr rtuťového?

V teploměrné trubičce teploměru rtuťového horizontálně umístěného nalézá se malá železná tyčinka, kterou roztahující se rtuť posunuje před sebou, kterou však stahujíc se nechává ležeti na místě teploty největší.

Co se týká prodeje teploměrů obsahujících rtuť?

2009, které omezuje prodej teploměrů (a dalších zařízení) obsahující rtuť (Hg). Zakazuje uvádět tyto teploměry na trh, tedy prodávat ty nově vyrobené či dovezené. Zákaz se netýká prodeje použitých rtuťových teploměrů, tedy teploměrů již dříve uvedených na trh.

Čím nahradit rtuťové teploměry?

Bezpečná náhrada rtuťových teploměrů: Nyní se nabízí otázka, čím rtuťové teploměry nahradit. Jako první se nabízí použití digitálních teploměrů. Výhodou je jejich nerozbitnost, rychlejší měření, zvuková indikace konce měření a snazší čitelnost údaje.

Související příspěvky: