Je to zánět štítné žlázy?

Obsah

Je to zánět štítné žlázy?

Je to zánět štítné žlázy?

Bolest štítné žlázy. Pokud vás pobolívá na krku v místě štítné žlázy a cítíte její zvětšení, je to pravděpodobně z důvodu probíhajícího zánětu. Zánět obvykle doprovázejí i horečky, slabost a únava, případně bolesti hlavy. Je ovšem pravdou, že zánět štítné žlázy je poměrně vzácné onemocnění a ...

Co se týče štítné žlázy?

Zpravidla nás na to upozorní tlak nebo bolest v krku nebo ztížené polykání. Ale neplatí to vždy. Zvětšenou štítnou žlázu někdy nepoznáme na první pohled. Může totiž růst i dovnitř, takže navenek je všechno v pořádku.

Jak se projevuje porucha štítné žlázy?

Objevuje se zrychlený tep, bušení srdce, pacienti nevydrží dlouho sedět, působí nervózně, podrážděně a třesou se jim ruce. K příznakům této poruchy štítné žlázy rovněž patří nadměrné pocení, nespavost a špatné snášení horka.

Co způsobují poruchy štítné žlázy?

Poruchy štítné žlázy obvykle život pacienta neohrožují, v mnoha případech ale způsobují vážná onemocnění. Jde například o Basedowovu nemoc, pro kterou jsou charakteristické vypouklé oči, provází ji hubnutí, nervozita, třes rukou, zvýšené pocení, návaly tepla, průjmy nebo bušení srdce.

Související příspěvky: