Jak odstranit škodliviny v mikrovlnné troubě?

Obsah

Jak odstranit škodliviny v mikrovlnné troubě?

Jak odstranit škodliviny v mikrovlnné troubě?

Shrnutí: Příprava potravin v mikrovlnné troubě je dobrým způsobem jak minimalizovat obsah škodlivin, které vznikají při vaření za vysokých teplot. Řada plastů obsahuje látky zvané hormonální (endokrinní) disruptory, které narušují činnost hormonů v těle a mohou způsobit řadu zdravotních problémů.

Proč je mikrovlnná trouba škodlivá?

Nicméně řada lidí se domnívá, že za pohodlí a rychlost se musí platit a tvrdí, že mikrovlnná trouba uvolňuje škodlivé záření, které poškozuje naše zdraví a ničí i důležité živiny v potravinách. V tomto článku se podrobně podíváme na to, jak mikrovlnná trouba ovlivňuje obsah živin v jídle a jak ohřívání potravin v ní mění jejich zdravotní účinky.

Je záření z mikrovlnné trouby škodlivé?

Je záření z mikrovlnné trouby škodlivé? Mikrovlnná trouba vytváří elektromagnetické záření. Většina lidí si pod pojmem "záření" automaticky představí něco špatného. Nicméně je potřeba si uvědomit, že záření z mikrovlnné trouby nemá nic společného se zářením z atomových bomb nebo jaderných havárií.

Proč jsou mikrovlny ohřáté?

Mikrovlny hlavně ohřívají molekuly vody, ale působí i na tuky, oleje a sacharidy, jenom v menší míře než na vodu. A protože se mikrovlny šíří po celém jídle, jsou potraviny z mikrovlnné trouby ohřáté rovnoměrněji než u ostatních způsobů přípravy jídla, jako je například smažení nebo pečení.

Související příspěvky: