Jaké jsou bezpečnostní sekačky?

Obsah

Jaké jsou bezpečnostní sekačky?

Jaké jsou bezpečnostní sekačky?

Moderní sekačky jsou sice zpravidla vybaveny bezpečnostním klínkem, kterým je hřídel a unašeč pevně spojen a při nárazu dojde k jeho ustřižení, na tuto ochranu však nelze vždy dostatečně spoléhat.

Jaké jsou vlastnosti sekačky?

U sekačky je při tom od prvního nastartování požadován okamžitě maximální výkon. Zároveň se od něho vyžadují malé rozměry, nízká hmotnost, nízké vibrace a vysoká spolehlivost. Aby bylo možné všechny tyto vlastnosti naplnit, je jasné, že se současnými technologiemi se nelze vyhnout určitým kompromisům.

Jak vybrat sekačku?

Jak vybrat sekačku stručně: 1 Na základě velikosti pozemku si vyberte vhodný typ pohonu. – Chystáte se sekat velký travnatý lán, nebo potřebujete sekačku jen na základní úkony na malém dvorku? ... 2 Volte výkon (případně krouticí moment) podle charakteristiky pozemku. – Pokud se chystáte sekat větší prostor s vyšší trávou, určitě oceníte vyšší výkon a krouticí moment. ... 3 Pozor na šířku záběru. – S velikostí sečené plochy je důležité brát ohled také na záběr sečení, což je jedna ze základních charakteristik sekačky. ...

Co je rotační sekačka?

Rotační sekačka je stroj vyžadující správnou péči i zacházení. Je s podivem, že spousta majitelů sekaček s láskou opečovává své auto a k sekačce se chová jako ke kusu šrotu.

Související příspěvky: