Kdo byl první americký astronaut, který letěl do vesmíru?

Obsah

Kdo byl první americký astronaut, který letěl do vesmíru?

Kdo byl první americký astronaut, který letěl do vesmíru?

Všichni tito astronauti letěli do vesmíru v rámci programu Gemini. Každý z nich (kromě Whita) velel jedné misi Gemini. Edward H. White II – (14. listopadu 1930 San Antonio, Texas – 27. ledna 1967 Cape Canaveral, Florida) byl prvním americkým astronautem, který uskutečnil výstup do volného prostoru.

Kdo byl prvním americkým astronautem do volného prostoru?

Edward H. White II – (14. listopadu 1930 San Antonio, Texas – 27. ledna 1967 Cape Canaveral, Florida) byl prvním americkým astronautem, který uskutečnil výstup do volného prostoru. Jeho EVA trval 22 minut. Jak již bylo zmíněno, White byl prvním americkým astronautem, který uskutečnil výstup do volného prostoru.

Kolik astronautů bylo vybráno do vesmíru?

Celkem třicet dva astronautů bylo vybráno pro lety do vesmíru v rámci programu Apollo. Dvacet čtyři z nich letělo kolem Měsíce. Dvanáct z těchto astronautů se prošlo na měsíčním povrchu. Tři astronauti letěli k Měsíci dvakrát, ale žádný nestanul na jeho povrchu více než jednou.

Kdo byl prvním astronautem v programu Gemini?

Výběr posádky pro lety v programech Gemini a Apollo měl na starosti Donald K. “Dake“ Slayton, jeden z původních sedmi astronautů programu Mercury. Slayton se ale do vesmíru v rámci programu Mercury nepodíval, jelikož mu byla diagnostikovaná srdeční arytmie, kvůli níž musel podstoupit operaci.

Související příspěvky: