Jaké jsou druhy opotřebení?

Obsah

Jaké jsou druhy opotřebení?

Jaké jsou druhy opotřebení?

Třemi druhy opotřebení jsou abrazivní, adhezivní a korozivní opotřebení. Každý druh má své vlastní problémy a výhody, které mohou ovlivněny materiály, mazáním a povrchovou úpravou. Abrazivní opotřebení. Existují dva běžné druhy: abraze s interakcí dvou těles a s interakcí tří těles.

Existují různé druhy opotřebení?

Existují různé druhy opotřebení a někteří konstruktéři mohou opotřebení záměrně využívat k různým účelům. Třemi druhy opotřebení jsou abrazivní, adhezivní a korozivní opotřebení. Každý druh má své vlastní problémy a výhody, které mohou ovlivněny materiály, mazáním a povrchovou úpravou.

Co se týče korozivního opotřebení?

Nejčastější formou korozivního opotřebení je rezivění neboli oxidace. Hlavními faktory, které je třeba brát v úvahu – podobně jako u abrazivního a adhezivního opotřebení – jsou mazání, výběr materiálů, povrchová úprava včetně povlaků. Ušlechtilé materiály jsou známé tím, že mají nekorozivní vlastnosti.

Co je abrazivní opotřebení?

Abrazivní opotřebení Existují dva běžné druhy: abraze s interakcí dvou těles a s interakcí tří těles. Abraze s interakcí dvou těles se týká povrchů, které přes sebe kloužou, přičemž jeden (tvrdý) materiál proniká do druhého (měkčího) materiálu a část ho unáší pryč.

Související příspěvky: