Proč jsou ovesné vločky zdraví prospěšné?

Obsah

Proč jsou ovesné vločky zdraví prospěšné?

Proč jsou ovesné vločky zdraví prospěšné?

Ovesné vločky mají i jiné zdraví prospěšné účinky. Obsahují rozpustnou vlákninu (komplexní polysacharidy obsahující beta glukany), pomáhají proto při střevních a žaludečních obtížích, poruchách trávení, posilují imunitní systém, regulují činnost štítné žlázy.

Co jsou ovesné vločky?

Ovesné vločky jsou skvělou snídaní, která vás dokonale zasytí, aniž byste snědli příliš mnoho kalorií. To samozřejmě pomáhá při hubnutí. Schopnost beta-glukanu zpomalit vyprazdňování žaludku může zvýšit pocit plnosti.

Proč jsou ovesné vločky léčivé?

Rozličné studie ukazují, že oves a ovesné vločky mají mnoho léčivých účinků. Patří mezi ně ztráta hmotnosti, nižší hladina cukru v krvi a snížení rizika srdečních onemocnění. Zdravé zdraví pro vás má 9 důvodů, proč byste si ovesné vločky měli dávat k snídani. 1. Ovesné vločky jsou neuvěřitelně výživné

Co najdete v ovesných vločkách?

Vločky jsou také výhodným zdrojem železa. Ranní pokrm z ovesných vloček vám také dodá spoustu důležitých minerálních látek – najdete v nich vápník, draslík, fosfor, hořčík, zinek, měď a mangan. Ovesné vločky mají i jiné zdraví prospěšné účinky.

Související příspěvky: