Jak dozrávají šípky?

Obsah

Jak dozrávají šípky?

Jak dozrávají šípky?

Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitamínů Nádherné lesklé rudé plody dozrávající na keřích šípkových růží nám oznamují, že pomalu přichází podzim.

Jak nasbírat šípky?

Jak je nasbírat a správně zpracovat? Je důležité trhat šípky v době, kdy jsou už dokonale zralé. Poznáte to tak, že budou mít krásně ostře červenou barvu, ale na dotek budou ještě stále tvrdé. Po rozpůlení byste měli vidět vrstvu červenooranžové dužiny a uvnitř žlutá semínka s jemnými, ale pichlavými chloupky. Změklé nebo nahnědlé plody nesbírejte.

Kdy sbírat šípky?

Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitamínů 1 Jak poznat zralé plody. Je důležité trhat šípky v době, kdy jsou už dokonale zralé. ... 2 Kdy sbírat šípky. Nejvhodnější doba je na konci září a začátkem října. ... 3 Plody přeberte. V první řadě natrhané šípky přeberte, odstraňte všechny větvičky, lístky, naměklé, zhnědlé, plesnivé nebo nějak viditelně poškozené plody.

Kde jsou šípky nejlepší do sběru?

Nejvhodnější doba je na konci září a začátkem října. Na místech, kam celý den svítí slunce, ale dozrávají i o dva až tři týdny dříve, takže se do sběru můžete pustit klidně už o víkendu. Ve vyšších nadmořských výškách si při pozdějším sběru dejte pozor, aby šípky už nepřešly prvními mrazíky.

Související příspěvky: