Jak opravit pneumatiku v pneumatice?

Obsah

Jak opravit pneumatiku v pneumatice?

Jak opravit pneumatiku v pneumatice?

V případě menší díry v pneumatice je možné použít vzduchový kompresor a jednoduše gumu dohustit na tlak, předepsaný výrobcem. Po tomto úkonu chvíli počkejte na místě, jestli pneumatika nebude rychle ucházet. Pokud ne, podobně jako v případě lepící sady může takto opravené auto ujet nedlouhou vzdálenost raději omezenou maximální rychlostí.

Která je nejjúčinnější metoda opravy pneumatiky?

Zdaleka nejúčinnější metodou je ale použití sady na opravu pneumatiky, jak to tak ale bývá, nejúčinnější je také nejsložitější. Musíte totiž pneumatiky z vozu fyzicky odmontovat, což na silnici v případě náhlého defektu rozhodně není nejbezpečnější metoda. Doporučujeme tedy tento druh opravy provádět v klidu doma v garáži, případně před ní.

Jak opravit pneumatiku v běhounu?

Velice účinnou metodou je postříkat ji směsí vody a saponátu na umývání nádobí. Tato směs totiž v místě úniku vzduchu začne pěnit. Vedle běhounu je dobré zkontrolovat také bočnice a ventilek. Pokud je místo úniku právě tady, samotná oprava pneumatiky nestačí a je potřeba ji kompletně vyměnit.

Proč jsou pneumatiky přehuštěné?

Přehuštěné pneumatiky. se mohou deformovat opačným směrem; mohou prasknout; zhoršují kontrolu nad vozem; způsobují nekomfortní jízdu . Tip: Kontrolujte stav tlaku pneumatik, včetně té rezervní, alespoň jednou měsíčně. Měření provádějte, když jsou pneumatiky chladné, to znamená nejdříve 3 hodiny po jízdě.

Související příspěvky: