Jak jsou olivy prospěšné našemu tělu?

Obsah

Jak jsou olivy prospěšné našemu tělu?

Jak jsou olivy prospěšné našemu tělu?

Dnes jsme se podívali na to, jak jsou olivy prospěšné našemu tělu. Jejich účinky mnohé překvapí. Olivovník se přibližně před šesti tisíci lety dostal z Asie přes Sýrii, Írán a Palestinu až do oblasti Středomoří, kde ho dnes obdivujeme v překrásných sadech.

Jaké jsou prospěšnosti olivového oleje?

Olivy jsou opravdu skvělé pro naše zdraví a pomohou zejména kardiakům. Bylo prokázáno, že lidé, kteří dlouhodobě denně konzumují olivový olej, jsou méně náchylní na infarkt Ukázalo se, že prospěšnost oliv se neomezuje jenom na prevenci kardiovaskulárních problémů.

Co je prospěšnost olivových produktů?

Ukázalo se, že prospěšnost oliv se neomezuje jenom na prevenci kardiovaskulárních problémů. Díky obsahu polyfenolů, které lze nalézt také v hroznech a ve víně, dokáží olivy zabránit degeneraci kostí či zlomeninám ve starším věku a podporují činnost mozku. Mají totiž vysoký obsah vitaminu E, který zlepšuje vitalitu mozkových buněk.

Co mají olivy na zdraví očí?

Olivy obsahují lutein, který má příznivé účinky na zdraví očí a také omezuje předčasné stárnutí pokožky. Olivy mají vysoký obsah vápníku . Jsou doslova nabité mnoha minerálními látkami, které dodávají tělu více energie a síly.

Související příspěvky: