Kdo nesmí zastavit a stát na parkovišti?

Obsah

Kdo nesmí zastavit a stát na parkovišti?

Kdo nesmí zastavit a stát na parkovišti?

Řidič nesmí zastavit a stát kromě dalších stanovených případů také na parkovišti, které je vyhrazeno pro jiná vozidla. Tento zákaz však neplatí, pokud zastavení a stání nepřekročí dobu tří minut a neohrozí a neomezí ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích, případně neomezí řidiče vozidel, pro něž je parkoviště vyhrazeno.

Kde je parkoviště vyhrazené?

Vyhrazené parkoviště Značka označuje místo, kde je dovoleno zastavení a stání pouze některých vozidel. Údaje o tom, pro koho je parkoviště vyhrazeno (např. název organizace, státní poznávací značka, symbol zařízení) a popřípadě v jaké době, jsou uvedeny na dodatkové tabulce a mohou být uvedeny i na značce místo nápisu.

Kdy zaparkovat v jednosměrce?

To může být třeba v případě, že vaše vozidlo je tak malé (např. motorka nebo vozítko Smart), že nebude vyčuhovat z řady podélně stojících aut. Zaparkovat můžete jen tam, kde zbudou alespoň 3 metry pro každý směr jízdy. V obousměrné ulici je to 6 metrů, v jednosměrce logicky postačí 3.

Kde jsou záchytná parkoviště metra?

Záchytná parkoviště (park + ride) „zaparkuj a jeď“, která jsou umístěna v okrajových částech Prahy v těsné blízkosti veřejné dopravy. Na jejich využití navazují prostředky hromadné dopravy. V současné době jsou parkoviště P+R umístěna u metra v lokalitách Skalka 1, 2, Zličín 1, 2, Nové Butovice, Kotlářka, Písnice, Švehlova, Chodov, Ládví, Letňany, ...

Související příspěvky: