Jak postupovat při kousání štěněte?

Obsah

Jak postupovat při kousání štěněte?

Jak postupovat při kousání štěněte?

Pokud kousání pokračuje i podruhé, odvraťte oči od štěněte a ignorujte jej, a to alespoň 10 vteřin. Když Vás začne olizovat a kousání na delší dobu (cca 10 vteřin) ustane, pochvalte jej, přetahujte se o provaz či zvolte jinou štěněti oblíbenou formu hry.

Jak odnaučit štěně kousat do rukou?

Jak odnaučit štěně kousat do rukou: Zakňučet, ignorovat a chválit Jakmile Vás štěně kousne, zakňučte (viz. odstavec výše). V případě, že štěně na okamžik přestalo, tento proces opakujte. Pokud kousání pokračuje i podruhé, odvraťte oči od štěněte a ignorujte jej, a to alespoň 10 vteřin.

Co dělat, když štěně kouše do rukou?

Co dělat v praxi, když štěně kouše do rukou V tomto článku dále naleznete několik tipů a triků, jak štěně odnaučit kousat do rukou. Způsobů je mnoho, na každé štěně nejlépe účinkuje jiný. Nejdůležitější je, aby štěně pochopilo, že se do lidí nekouše, a to ani v rámci hry atp. Štěně nepozná velikost kousnutí

Proč štěně kouše do lidských rukou?

Proč štěně kouše do lidských rukou? Jak jsem již zmínil v úvodu, štěně neustále zkouší, co si smí a nesmí dovolit. Mnoho začátečníků nechá štěně, ať si dělá, co chce, přeci to nebolí a je to srandovní. Štěňata nemají moc způsobů jak přijít do interakce.

Související příspěvky: