Kako se koristi ananas za prevenciju upale mišića?

Obsah

Kako se koristi ananas za prevenciju upale mišića?

Kako se koristi ananas za prevenciju upale mišića?

Ananas predstavlja prevenciju upali mišića zahvaljujući enzimu pod nazivom bromelin. Zbog prisustva ovog enzima u ananasu, ananas se ubraja u red namirnica koje se posebno preporučuju za konzumiranje posle treninga odnosno posle fizičke aktivnosti, kada je telo podložno mogućoj upali mišića, uzrokovanoj prekomernim naporom.

Šta je sastavni deo ananasa?

U ananasu je sadržan i vitamin B, koji poboljšava normalan rad i funkciju nervnog sistema i doprinosi boljem i zdravijem izgledu kože, kose i noktiju. Određeni sastojci iz ananasa kao što je mangan, sprečavaju nastajanje osteoporoze.

Da li je Ananas dobar za vaše kosti?

Ananas je dobar za ljudski organizam jer potpomaže održavanju čvrstine kostiju, ali verovali ili ne ublažava bore na licu i podstiče regeneraciju kože. Ananas treba jesti ako imate upalu pluća, ali se savetuje i kod grebanja u grlu i kod anoreksije.

Da li je ananas potiče iz Južne Amerike?

Iako se nekada smatralo da ananas potiče iz južne Amerike, ova voćka zapravo je poreklom sa Kariba, a u Afriku i Ameriku doneli su je moreplovci. Mada još uvek je skroz nerazjašnjeno njeno poreklo pa tako postoji i teorija da ananas potiče iz Paragvaja i sa juga Brazila.

Související příspěvky: