Jak pěstovat borovice?

Obsah

Jak pěstovat borovice?

Jak pěstovat borovice?

Pěstujeme borovice – nenáročné jehličnany všech velikostí 1 Obecně o borovicích. Borovice mají hluboké kořeny, jsou odolné vůči silnému větru a na svých větvích tvoří úzké jehlice... 2 Druhy borovic. V lesích a parcích nejčastěji potkáme borovici lesní (pinus sylvestris), borovici černou (pinus nigra)... 3 Jak správně borovice množit. Množit borovice můžete buď ze semen, nebo... More ...

Jak se získává jehličí borovice?

Z jehličí borovic se dále získává olej, který se užívá jako přísada do koupele. Borovice mají hluboké kořeny, jsou odolné vůči silnému větru a na svých větvích tvoří úzké jehlice 2-22 cm dlouhé, které dle druhu vyrůstají po dvou až pěti svazcích. Barva jehlic je opět dána druhem, nejčastěji světle či tmavě zelená, nažloutlá či modrozelená.

Kdo je největší rod borovice?

Borovice (Pinus) je rod stálezelených jehličnatých stromů, popřípadě keřů, z čeledi borovicovité (Pinaceae). Se zhruba 110 druhy jde o největší rod čeledi.

Které borovice jsou světle zelené?

Tvoří dlouhé tmavě zelené jehlice. Mezi nejznámější druhy borovice černé patří Aurea se zlatožlutými jehlicemi, dále Fastigiata se světle zelenými jehlicemi a Globus, který svůj název získal podle tvaru nepravidelné koule. Jehlice má taktéž světle zelené. Množit borovice můžete buď ze semen, nebo z kvalitní rostliny, což je výrazně jednodušší.

Související příspěvky: