Jaké jsou rozměry borovicových podlah?

Obsah

Jaké jsou rozměry borovicových podlah?

Jaké jsou rozměry borovicových podlah?

Standardně nabízíme borovicovou podlahu v kvalitě AB, která se skládá z 40 % dílců v kvalitě A, a 60 % dílců v kvalitě B. Podlahy dodáváme v rozměru 19×135×1973 mm (1453 mm). Vždy doporučujeme nechat pokládku masivní podlahy na profesionálním podlaháři. Kromě severské borovice používáme k výrobě podlah také borovici limbu.

Jak vybrat dřevěnou podlahu z borovice?

Masivní dřevěná podlaha z borovice je ideální pro každého, kdo chce doma kousek divoké přírody a nespoutanosti. Podlahovky vyrábíme ze dřeva severské borovice, které je oblíbené pro svoji nízkou hmotnost, cenu, a výraznou kresbu letokruhů i suků.

Co jsou borovicové palubky?

Tato podlaha má větší množství suků a vytváří tak rozmanitý vzhled podlahy. Borovicové palubky jsou dražší než smrkové. Palubky se vyrábějí i z listnatých stromů, které mají tvrdé dřevo a představují na podlaze skutečný luxus. Jsou ale velmi drahé. V minulosti byly parkety spojovány do stromečků. Nyní se skládají do čtverců.

Kdy vyrábíme podlahovky?

Podlahovky vyrábíme ze dřeva severské borovice, které je oblíbené pro svoji nízkou hmotnost, cenu, a výraznou kresbu letokruhů i suků. Stabilní světle žlutorůžová barva s výraznou kresbou se hodí i do tmavších interiérů. Nevýhodou je nižší tvrdost, proto se hodí spíše do málo zatěžovaných místností, jako třeba ložnice.

Související příspěvky: