Proč jsou švestky dobrým projímadlem?

Obsah

Proč jsou švestky dobrým projímadlem?

Proč jsou švestky dobrým projímadlem?

Šťavnaté plody, ať už čerstvé, nebo sušené, jsou výborným projímadlem, nabádajícím střeva k tomu, aby pořádně odváděla svou práci. Švestky mají totiž vysoké množství sorbitolu, jenž spolu s vlákninou, kterou švestky obsahují, působí projímavě. Takže jestli máte někdy problémy tohoto druhu, švestky vám s ním pomohou.

Jaké jsou účinky švestek pro zdraví?

Švestky pro zdraví – včetně pecek 1 Léčivé účinky švestek. Tyto plody jsou výborným lékem na revmatismus, dnu, onemocnění ledvin, jater a krevního oběhu. 2 Švestky chrání a regulují funkci střev. Večer naložíme 7–10 švestek do čisté vody a ráno je nalačno sníme a zapijeme... 3 Švestkové pecky spolehlivě prohřejí. Sušené pecky těchto plodů jsou vynikající náplní k výrobě... More ...

Co najdete v čerstvých švestkách?

Síla je hlavně v čerstvých švestičkách, najdete v nich totiž například vlákninu, antioxidanty (vitamin E, selen a také antokyanin, který chrání srdce a brzdí stárnutí buněk), bílkoviny, železo, vápník, fosfor, sacharidy, provitamin A, vitamin B a také vitamin C. Jak a kde se vlastně švestky vzaly?

Jaké jsou účinky švestek na trávení?

Pokud patříte k těm lidem, které čas od času trápí zažívání a mají problémy se zácpou, určitě už se k vám doneslo, že švestky jsou v tomto ohledu přírodní skvost. Mají opravdu pozitivní účinky na naše trávení. Ale to není vše, co tyto chutné plody umí.

Související příspěvky: