Proč ryby jsou zdraví prospěšné?

Obsah

Proč ryby jsou zdraví prospěšné?

Proč ryby jsou zdraví prospěšné?

Obecně platí, že konzumace jakéhokoli druhu ryb je pro naše zdraví přínosná. Obsahují totiž vysoké koncentrace živin, jejichž nedostatkem trpí většina lidí. Jedná se například o vysoce kvalitní bílkoviny, jód a různé vitamíny a minerály. Nicméně některé druhy ryb jsou lepší než ostatní, přičemž za nejzdravější jsou považovány takzvané tučné ryby.

Co jsou tučné ryby?

Mezi tučné ryby patří například losos, pstruh, sardinky, tuňák nebo makrela. Říká se jim tučné, protože obsahují velké množství živin odvozených od tuků. Mezi tyto živiny patří například vitamín D (rozpustný v tucích), což je vitamín, jehož má většina lidí nedostatek.

Jaké jsou sladkovodní ryby zdravé?

Maso sladkovodních ryb je taktéž zdravé. Obsahuje 15 – 20 % snadno stravitelných bílkovin, minimální obsah tuků (1-35%), nenasycené mastné kyseliny, vitamíny A, D, E, K, B1, B6, F a jód. Kloubus recenze: unikátní výživa kloubů, která skutečně funguje?

Proč tučné ryby jsou pro zdravé srdce přínosnější?

Odborníci tvrdí, že tučné ryby jsou pro zdravé srdce dokonce ještě přínosnější, protože obsahují velké množství omega-3 mastných kyselin.

Související příspěvky: