Co jsou zdravé ořechy a semen?

Obsah

Co jsou zdravé ořechy a semen?

Co jsou zdravé ořechy a semen?

Ořechy jsou zdravé, výživné a lehké na uskladnění i převoz. Můžete si je nosit v kabelce, nechat si je v kanceláři ve stole nebo doma v lednici. Zdravé zdraví pro vás připravilo seznam nejlepších ořechů a semen a jejich vliv na zdraví.

Proč namáčená semena a ořechy?

Lněná a chia semínka při namáčení gelovatí a pak je jejich zpracovávání složitější. U ořechů a semínek, které mohou být namáčeny, zvažte přínosy vzhledem k časové investici, kterou procesu budete věnovat. Pravdou je, že namáčená semena a ořechy chutnají o moc lépe a živiny v nich obsažené jsou lépe dostupné.

Jak namáčení semen a ořechů?

Existují dvě části namáčení semen a ořechů: teplá voda a sůl. Sůl pomáhá aktivovat enzymy, které deaktivují inhibitory enzymů obsažených v ořechách. Během 7-24 hodin (v závislosti na druhu semene nebo ořechu) většina z inhibitorů enzymů se rozpadne.

Proč semena a ořechy obsahují kyselinu fytovou?

Jinými slovy: Jen proto, že semena a ořechy jsou považovány za dobrý zdroj bílkovin a živin, neznamená, že tělo bude vstřebávat tyto živiny bez obtíží. Všechny rostliny obsahují nějakou kyselinu fytovou, ale obiloviny, luštěniny, ořechy a semena jí obvykle obsahují největší množství.

Související příspěvky: