Jak dlouho vařit brambory?

Obsah

Jak dlouho vařit brambory?

Jak dlouho vařit brambory?

2 Jak dlouho vařit brambory. Brambory, které potřebujete jako přílohu a které jste si předem oškrábali nebo oloupali a nakrájeli alespoň na poloviny (větší brambory i na čtvrtiny), budete vařit 8 – 20 minut, podle varného typu a také podle jejich stáří (nové nebo uleželé). Během vaření občas do brambor píchněte nožem či vidličkou.

Jak oloupat brambory?

Postup: 1 Brambory oloupejte a pokud mají pěknou slupku, tak je pouze omyjte. Nakrájejte je na měsíčky nebo hranolky. Pokud máte... 2 Pokrájené brambory dejte na 8 minut povařit. 3 Mezitím v misce smíchejte olivový olej, sůl a všechno koření. 4 Brambory dejte na plech a polijte je připravenou směsí. 5 Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Po 20 minutách ještě přidejte... More ...

Jak připravit brambory?

Postup: 1 Brambory nechte ve slupce nebo je oloupejte, pokud je slupka nevzhledná. 2 Pokrájejte je na měsíčky a vložte na plech vyložený pečícím papírem. 3 Brambory posypte solí a přidejte k nim olivový olej. 4 Pořádně promíchejte a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů. 5 Pečte 40 minut, nebo dokud brambory nebudou nazlátlé. Rozmarýn přidejte k bramborám až na posledních 10 minut, jinak by se mohl spálit.

Jak dlouho se vaří brambory ve slupce?

Brambory ve slupce se vaří o něco déle, většinou 15 – 35 minut, podle odrůdy a vyzrálosti. Během vaření do brambor také občas píchněte. A mějte brambory všechny ponořené, protože vynořená část se v páře vaří mnohem pomaleji.

Související příspěvky: