Kde byl ananas objeven?

Obsah

Kde byl ananas objeven?

Kde byl ananas objeven?

V roce 1493 ananas objevil Kolumbus na ostrove Guadaloupe a privezl ho do Španělska. V 16. století ho Španělé přivezli na Filipíny a pravděpodobně také na Hawaii. V roce 1660 byl ananas dovezeny do Anglie. Okolo roku 1720 se začal pěstovat ve sklenících.

Kde se pěstuje ananasovník?

Ananas (podle španělského ananás, potažmo původního slova jihoamerických indiánů anana) je tropické ovoce, plodenství ananasovníku chocholatého z čeledi bromeliovité.Ananas je pěstován v řadě tropických a teplejších subtropických zemí, přibližně mezi 25° severní a 25° jižní šířky.

Jaká je hmotnost ananasu?

Velikost plodu ananasu je do 30 cm. Hmotnost bývá podle odrůdy 0,5 až 5. Ananas obsahuje průměrně 86% vody, hodně draslíku, vápníku a sodíku. Dále ananans obsahuje množství organických kyselin (hlavně kyselinu citronovou, maleinovou a tartarovou).

Jaká je dužina ananasu?

Barva dužiny je od bílé po žlutou. Velikost plodu ananasu je do 30 cm. Hmotnost bývá podle odrůdy 0,5 až 5. Ananas obsahuje průměrně 86% vody, hodně draslíku, vápníku a sodíku. Dále ananans obsahuje množství organických kyselin (hlavně kyselinu citronovou, maleinovou a tartarovou).

Související příspěvky: