Jak pěstovat ananas?

Obsah

Jak pěstovat ananas?

Jak pěstovat ananas?

Vánoční pěstování – ananas z plodu 1 Důležitý je správný výběr plodu. Sklizeň ananasu by měla být ideálně v době plné zralosti plodu, po utržení již nedozrává. ... 2 Vyrostla? Báječné! Pokud ananas úspěšně zakoření, dál se o něj pečlivě starejte a zhruba po čtvrt roce, až se vyčerpají zásoby ze substrátu, začněte každé tři týdny přihnojovat plným hnojivem. 3 Za tři roky můžete mít svůj vlastní ananas. Po dvou až třech letech úspěšného pěstování na rostlině vyrůstá ve středu květenství podobné klasu, které postupně 4 – 6 měsíců dozrává ...

Jak dlouho trvá doba zrání ananasu?

Doba zrání ananasu trvá kolem pěti až šesti měsíců, přičemž jeho příjemná vůně postupně nabývá na intenzitě. Plod, který je zralý, váží kilogram nebo i více.

Co se stane, když ananasovník zaplodí?

Počítejte s tím, že ananasovník, se kterým budete žít alespoň tři roky, než zaplodí, není žádný drobeček. Postupně dosáhne poměrně úctyhodných rozměrů (některé listy jsou přes metr dlouhé), takže pro něj musíte najít místo, kde nebude překážet.

Jak zalévat ananasovník?

Ananasovník zalévejte měkkou, případně alespoň odstátou vodou až tehdy, když původní substrát dostatečně proschnul, jinak hrozí zahnívání. Ananas patří mezi bromeliovité rostliny, takže zálivkovou vodu je možné nalévat i do listové růžice. To samé platí i pro hnojení.

Související příspěvky: