Kde roste granátové jablko?

Obsah

Kde roste granátové jablko?

Kde roste granátové jablko?

Kde roste granátové jablko? V jižních oblastech - rostlina miluje teplo, slunce. Za přirozených podmínek rostou granátové stromy na šest metrů, ale jsou zde také známé trpasličí odrůdy, keř se světle hnědou kůrou a ostnatými tenkými větvičkami. Granátová jablka kvetou od května do srpna.

Jaké jsou plody granátového jablka?

Pěkně zralé granátové jablko má hladkou červenožlutou nebo temně rudou slupku. Plody se silně vysušenou a hranatou slupkou jsou už přezrálé a jádra jsou pravděpodobně tvrdá a suchá. Doma při pokojové teplotě vydrží granátová jablka asi týden, v ledničce až měsíc. Načaté plody byste měli uchovávat v ledničce.

Kde se pěstují granátová jablka?

Brzy Římané dobyli tato území a vyhladili všechno kromě zahrad, kde rostou granátová jablka. Tyto šťavnaté plody byly po velmi dlouhou dobu podávány výhradně pozoruhodným dámám a králům, protože jejich vzhled připomíná korunu v jejich vzhledu. Tato rostlina se cítí skvěle v tropech a subtropech, kde převládá sucho.

Jak vysoký je polyfenol v granátovém jablka?

Podle studií brzdí extrémně vysoký obsah polyfenolu v granátovém jablku dokonce růst určitých rakovinných buněk. Už jedna sklenice šťávy z granátového jablka zlepšuje navíc prokrvení srdečního svalu, snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi.

Související příspěvky: