Co je standardní ketogenní dieta?

Obsah

Co je standardní ketogenní dieta?

Co je standardní ketogenní dieta?

Standardní ketogenní dieta - jedná se o nízko-sacharidovou dietu s velmi nízkým obsahem sacharidů, středním obsahem bílkovin a velmi vysokým obsahem tuků. Složení této diety: 75% tuků, 20% bílkovin, 5% sacharidů ( 1 ).

Proč je ketogenní dieta vhodná pro každého?

Ketogenní dieta není vhodná pro každého 1 Pravidelný příjem stravy 5x denně (snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře). 2 Konzumace pestré stravy, která obsahuje všechny složky (sacharidy, tuky i bílkoviny). 3 Pravidelná fyzická aktivita. 4 Odpočinek a dostatečný spánek. Pokud chcete vyzkoušet hubnutí bez diet a cvičení, můžete si přečíst následující... More ...

Jaká je cyklická ketogenní dieta?

Cyklická ketogenní dieta - střídají se období, kdy je přijímáno větší množství sacharidů s obdobími bez příjmu sacharidů (např. 2 dny, kdy jsou sacharidy přijímány a 5 dní bez jejich příjmu) Ketogenní dieta s vysokým obsahem bílkovin - podobná standardní ketogenní dietě, ale s větším obsahem bílkovin.

Proč ketogenní dieta přispívá k diabetu?

Ketogenní dieta přispívá k odbourání přebytečného tuku (který přispívá ke vzniku diabetu 2. typu a rozvoji metabolického syndromu) ( 28, 29, 30 ). Více se o diabetu můžete dozvědět v tomto článku. V jedné z klinických studií bylo zjištěno, že dodržováním ketogenní diety došlo ke zlepšení citlivosti na inzulin až o 75% ( 29 ).

Související příspěvky: