Co jsou rýže a otruby?

Obsah

Co jsou rýže a otruby?

Co jsou rýže a otruby?

Hnědá rýže, stejně jako její odrůdy rýže jasmínová nebo basmati, které obsahují vrchní vrstvy rýže a otruby jsou tím nejlepším, co můžete v do jídelníčku silového sportovce zařadit. Nedodávají pouze cenné komplexní sacharidy s nízkým glykemickým indexem, ale také důležité vitamíny skupiny B, fosfor a vápník.

Co je pravá rýže?

Nyní již ale k jednotlivým druhům rýže, i k tomu, co se rýží nazývá, ale pravá rýže to není. Hnědá rýže, stejně jako její odrůdy rýže jasmínová nebo basmati, které obsahují vrchní vrstvy rýže a otruby jsou tím nejlepším, co můžete v do jídelníčku silového sportovce zařadit.

Proč je rýže stará jako lidstvo samo?

Rýže je stará jako lidstvo samo. JIž od prapočátku věků živila různé sorty obyvatel a byla základem jejich jídelníčku, podobně jako pšenice nebo plodiny rostoucí na stromech. Do módy se však dostala až v poslední h několika desetiletích. Nejprve díky low-carb šílenství, které odstartovaly populrání diety hvězd.

Proč je rýže posvátná?

Nejprve díky low-carb šílenství, které odstartovaly populrání diety hvězd. Nyní zase naopak kvůli kritice příjmu sacharidů a paleo dietě. Pro mnoho kultur, zejména asijských, je rýže doslova posvátná. Je symbolem života a znovuzrození, dokmonce je symbolem bohatství. Všichni z nás si vzpomenou na házení rýže na svatbách na novomanžele.

Související příspěvky: