Proč je rýže zdravá?

Obsah

Proč je rýže zdravá?

Proč je rýže zdravá?

Rýže je podle nich zdravá a už to není jen o jejich řečech. Potvrzuje to i několik výzkumů, které odhalily pozitivní vliv rýže na metabolismus i na imunitní systém člověka. Často se využívá i při posilování, kde slouží jako základ při budování svalové hmoty.

Proč je rýže vhodná pro děti?

Reklama 1 Rýže je lehce stravitelná, nepůsobí plynatost a je tudíž vhodná pro výživu dětí, starých lidí a pro lidi s žaludeční, žlučníkovou či pooperační dietou. 2 Rýže neobsahuje cholesterol. 3 Rýže neobsahuje lepek (gluten) a proto je vhodnou potravinou pro lidi s alergií na lepek (celiakií). 4 Hrnek uvařené rýže obsahuje pouze 150 kalorií. 5 Díky obsahu minerálních látek a vitamínů je hnědá rýže ideální potravinou pro zdravé vlasy, nehty, kůži a kosti.

Jaké jsou zdravotní benefity rýže?

Zdravotní benefity rýže 1 Rýže nenadýmá, proto je ideální pro děti, starší lidi a při žaludeční a žlučníkové dietě. 2 Rýžový odvar pomáhá při vysokých teplotách a zánětech, zmírňuje průjem i zácpu, léčí trávicí a střevní potíže. 3 Rýže mírně odvodňuje, zbavuje tělo škodlivin a je dobrou prevencí ledvinových kamenů. 4 Rýži můžete bez obav jíst, i když si hlídáte hmotnost. Sto... More ...

Související příspěvky: