Proč se potomci Vikingů umístili jako první?

Obsah

Proč se potomci Vikingů umístili jako první?

Proč se potomci Vikingů umístili jako první?

Na otázku, proč se potomci Vikingů v hodnocení nejšťastnějších národů umístili jako první (Čechům patří v žebříčku 156 států 27. místo), dává odpověď kniha dánského sociologa Meika Wikinga The Little Book of Hygge: The Danish Way to Live Well (Malá kniha hygge: Dánský způsob, jak dobře žít).

Proč nechtějí potomci Vikingů měnit?

Své stravovací návyky nechtějí potomci Vikingů měnit. Levicová vláda se je před pěti lety snažila odradit od nezdravých pokrmů tím, že na tučné potraviny uvalila devítiprocentní daň. Jenže Dánové vyráželi za levnějšími tuky do Německa a Švédska.

Kde se zakládali švédští vikingové?

V průběhu staletí zakládali a dobývali tito švédští Vikingové na území dnešního Ruska stále více měst. Téměř vždy se jednalo o důležitá obchodní centra jako například Staraja Ladoga, Novgorod nebo Kyjev. Dobyvatelům ze severu se říkalo Rusové. Rus se jmenuje také první ruský stát.

Kdo jsou Vikingové?

Vikingové (název ze staroseverštiny nejistého původu, přídavné jméno je vikinský nebo vikingský) byli skandinávští mořeplavci, kteří se v 8. – 11. století vydávali na loupeživé výpravy do jižní a západní Evropy. Pro konsolidující se evropské státy tehdy představovali hrozivé nebezpečí.

Související příspěvky: