Proč jsou změkčovače vody na bázi soli zakázány?

Obsah

Proč jsou změkčovače vody na bázi soli zakázány?

Proč jsou změkčovače vody na bázi soli zakázány?

Tyto fakta znamenají, že jsou změkčovače vody na bázi soli na řadě míst v USA zakázány nebo je podporována jejich výměna za řešení bez soli, jako ekologické řešení, které chrání přírodu a šetří drahocennou vodu v období jejího nedostatku. Tenhle myšlenkový posun se dá přirovnat k všeobecně známému vývoji priorit v automobilovém průmyslu.

Jaké jsou změkčovače vody?

Aktuální nabídku změkčovačů vody na trhu lze rozdělit na technologie, které upravují vodu chemicky a technologie provádějící úpravu vody fyzikálně. Mezi změkčovače využívající chemii patří původní způsob změkčování vody na bázi soli a výměny iontů.

Co se týče sodíku v vody?

Obsah sodíku v soli způsobuje u změkčené vody více pěny. Oblečení vyperete i bez přebytečného mýdla a pěny, navíc máchání a vysušení bude jednodušší. To samé s myčkou na nádobí – budete potřebovat méně tablet nebo mycích prostředků. Chuť vody nebude ovlivněna, protože do vody nejsou přidávány žádné chemikálie.

Kde se uvádí tvrdost vody?

Tvrdost vody se uvádí v několika jednotkách. U nás nejpoužívanější jsou stupně °dH nebo mmol / l. Během prodeje zařízení pro úpravu tvrdosti vody na bázi iontové výměny, byl pro řadu zákazníků termín ion a iontová výměna nesrozumitelný, protože nevěděli co „iontová výměna“ je.

Související příspěvky: