Proč hoří dřevo bez plamene?

Obsah

Proč hoří dřevo bez plamene?

Proč hoří dřevo bez plamene?

Když tyto plyny vyhoří, dřevo hoří bez plamene pouze na povrchu (doutná). Dřevo nehoří stále stejně. Je důležité to vědět a využívat při topení, protože podle toho, ve které fázi se proces hoření nachází, musíte regulovat množství přiváděného čerstvého vzduchu do topeniště a odtok spalin do komína.

Jaké je habrové dřevo?

Suché habrové dřevo délky 33 cm, balené v síťkách, vysušené na vlhkost max. 22 %, je vhodné k okamžitému topení. Habr obecný je naše nejvýhřevnější dřevina používaná k topení. Habr patří mezi naše nejkvalitnější palivová dřeva, je vhodný do krbů, kotlů i kamen.

Co je nejlepší dřevo na uzení?

Nejvhodnější dřevo na uzení je bezpochyby tvrdé dřevo, tzn. např. bukové dřevo, dubové dřevo, ale velmi oblíbené je i dřevo ovocných stromů - třešně, švestky atd. Dřevo na uzení nemusí být zcela suché, jako běžné palivové dřevo.

Jak hoří dřevo v krbové vložce?

Při teplotě nad 700 °C se ze dřeva uvolňuje a hoří dřevoplyn (směs kysličníku uhelnatého a vodíku s vysokou výhřevností). Pokud je v krbové vložce nebo kotli sekundární přívod vzduchu a dá se samostatně ovládat, můžete v této fázi zcela uzavřít přívod vzduchu pod rošt (primární přívod vzduchu).

Související příspěvky: