Jak dlouho trvá bolest zad?

Obsah

Jak dlouho trvá bolest zad?

Jak dlouho trvá bolest zad?

Bolesti zad můžeme rozdělit na akutní a chronické. Akutní bolest zad se většinou soustředí do jednoho místa, bývá způsobena přetížením svalů nebo vzniká při výhřezu ploténky a obvykle do 3 týdnů vymizí. Chronická bolest zad naopak často trvá déle než 6 měsíců.

Jak se léčí bolest zad?

Bolest zad může vystřelovat také do končetin. Bolest zad se léčí prostřednictvím léků, jako jsou myorelaxancia, analgetika, sedativa nebo antirevmatika. Dále se používají masti, spreje a gely na bolest zad, dále také různé náplasti. Proti bolesti zad pomáhá také správné cvičení.

Jak se projevuje bolest v zádech?

Bolest v zádech se pojí s celou řadou dalších projevů. Typická je prostá bolest svalů, dále svalové napětí a ztuhlost, bolesti kloubů a hlavy, případně pocity brnění či pálení. Pokud dojde k porušení nervů, bolest zad se pojí také s poruchami hybnosti a citlivosti končetin.

Co se týče bolesti zad dole?

Bolest zad dole často souvisí se svalovými křečemi, případně s natažením svalů a vazů. Může k tomu dojít například v důsledku rychlého ohýbání, zvedání a nošení těžkých předmětů nebo sezení ve shrbené poloze.

Související příspěvky: