Jaké jsou obecná pravidla pro Národní parky?

Obsah

Jaké jsou obecná pravidla pro Národní parky?

Jaké jsou obecná pravidla pro Národní parky?

Zde naleznete obecná pravidla pro všechny národní parky [3], chráněné krajinné oblasti [4], národní přírodní rezervace [5] a přírodní rezervace [6]. Bližší pravidla a omezení, která zákon doplňují, a pravidla pro národní přírodní památky a přírodní památky, naleznete v dokumentech, kterými bylo konkrétní zvláště chráněné území vyhlášeno.

Co jsou Národní parky USA?

NÁRODNÍ PARKY USA 1 TOP národní parky USA. Náš tým zpracovává informace o národních parcích USA z vlastních cest nebo cest našich přátel, a... 2 Yosemite národní park. Yosemite park patří mezi parky, které prostě musíte vidět. Krásné hory, dechberoucí výhledy a... 3 Sequoia národní park. Obrovské stromy sekvoje jsou to co vás v tomto parku překvapí a co vám zůstane dlouho v... 4 Údolí smrti. More ...

Kde nalezneme Národní parky?

Národní parky nalezneme celkem v 27 státech USA a dvou nezačleněných územích. Nejvíce národních parků má na svém území Aljaška a Kalifornie – v obou případech jich je 8.

Kde lze jezdit na kole v Národním parku?

Pouze se souhlasem Správy lze v národním parku: Jezdit na kole mimo vyznačené cesty nebo provozovat horolezectví. Pouze se souhlasem Agentury ochrany přírody a krajiny lze: Jezdit na kole mimo vyznačené cesty nebo provozovat horolezectví – NPR; Organizovat soutěže na kolech – CHKO (1. a 2. zóna).

Související příspěvky: