Jak vybrat hovězí maso na steak?

Obsah

Jak vybrat hovězí maso na steak?

Jak vybrat hovězí maso na steak?

Jak vybrat hovězí maso na steak 1 Rozhoduje stáří masa. Po porážce se v mase začnou odehrávat enzymatické rozkladné procesy. Ty mají za následek mnoho... 2 Masná plemena. Možná se teď ptáte, zda všechny ty rady o masných plemenech a mladých býčcích, o kterých jste už někde... 3 Tloušťka masa. I když v obchodě objevíte správné maso, ještě nemáte vyhráno. Podívejte se, jak je... More ...

Co je hovězí steak?

Řeč je o hovězím mase bohatém na bílkoviny s nízkým obsahem tuku. Takové maso je plné vitamínů a minerálů potřebných pro správné fungování lidského organismu. Každý dobrý řezník by vám měl s výběrem vhodného kusu na steak poradit. Z krávy lze totiž na steak použít hned několik partií.

Jak sehnat steakové maso z Česka?

Vyhlášené je maso z Argentiny a Uruguaye, sehnat se ale dá už i kvalitní steakové maso z Česka. Abyste měli jistotu, že hotový steak nebude vysušený a tuhý jak podrážka, chtějte vždy maso vyzrálé neboli stařené.

Kdo je nejměkčí část hovězího masa?

Jedná se o nejměkčí část hovězího po svíčkové. Libovější, ale méně křehký a jemný kus masa je rump steak z horní části kýty tzn. květové špičky. Flank steak je jemňoučký kus masa ze spodní části pupku, charakteristický svou vyzrálou chutí. Hanger steak, po česku „veverku“, seženete na řeznických pultech jen výjimečně.

Související příspěvky: