Kde jsou první tuzemské jahody?

Obsah

Kde jsou první tuzemské jahody?

Kde jsou první tuzemské jahody?

Koncem května začaly dozrávat první tuzemské jahody a právě teď jejich sezona vrcholí. Na trhu jsou ale souběžně i ty z dovozu. A někteří prodejci nás mohou chtít klamat a označovat dovezené plody českým původem. Jak tedy poznáme, že jsou jahody opravdu z České republiky? Po kvalitních českých jahodách je v sezoně velká poptávka.

Jaké jsou rodící odrůdy jahod?

Jednou rodící odrůdy jahod 1 „Andrea” – Slovenská odrůda s lesklými velkými plody s tuhou dužinou 2 „Bounty” – jde o Kanadskou odrůdu jahod, který má sladké aromatické plody. Ty jsou lesklé, velké a tmavočervené a kromě... 3 „Elsanta” – Holandská odrůda s lesklými plody zářivé červené barvy. Plody jsou velké až velmi velké a jsou ideální na... More ...

Jak dlouho trvá sezona jahod?

„Sezona těchto jahod trvá 3 až 8 týdnů v závislosti na počasí, skladbě odrůd a pěstební technologii. Sklizeň v plné konzumní zralosti je zárukou nejlepší chuti, intenzivní vůně a šťavnatých plodů s vysokým obsahem cukru. Takto sklizené jahody se nedají skladovat, musí se zkonzumovat do cca 24 hodin,“ upřesňuje Milan Hanč z Jahodáren Vraňany.

Související příspěvky: