Jaké jsou výkony solárních panelů?

Obsah

Jaké jsou výkony solárních panelů?

Jaké jsou výkony solárních panelů?

Panely jsou ve špičkových výkonech cca 30-175Wp. Solární panely o výkonu 280Wp a vyšším jsou vhodné zejména pro stavbu větších ostrovních/hybridních solárních systémů. U těchto panelů vzhledem k jejich vyššímu provoznímu napětí je nutné používat speciální MPPT solární regulátory.

Proč jsou solární panely nejefektivnější?

Solární panely logicky nejefektivněji pracují, když na ně míří přímé sluneční záření. Čím více je obloha zamračená, tím nižší je jejich výkon. A protože se Česko nenachází zrovna pod rovníkem, jsou pro místní počasí typické výkyvy, které se projeví i v kolísajícím množství generované energie.

Jak namontovat solární panely na střechu?

Solární panely lze namontovat na jakýkoliv typ střechy včetně té ploché. Trh navíc disponuje celou řadou možností upevnění panelů, a proto nebývá překážkou ani druh střešní krytiny.

Co jsou solární panely rámové?

Solární panely rámové jsou zapouzdřeny v pevném hliníkovém rámu a kryté tvrzeným sklem s vysokou odolností proti rozbití. Panely díky kvalitním materiálům a velmi kvalitnímu zpracování, vykazují životnost v řádu několika desítek let. Na solární panely poskytujeme až 20 ti letou záruku a garanci výkonu až na 30 let!

Související příspěvky: