Kdo je Nejkrásnější česká jezera?

Obsah

Kdo je Nejkrásnější česká jezera?

Kdo je Nejkrásnější česká jezera?

Nejkrásnější česká jezera, která vám hravě nahradí moře 1 Největší ledovcové jezero. Naše největší ledovcové jezero, Černé jezero, najdete na Šumavě u Železné Rudy. Je současně i nejníže položeným ze všech šumavských jezer a výšlap k němu není náročný. 2 Jezero Milada. Rekultivační jezero vzniklo zaplavením těžební jámy uhelného dolu Chabařovice. Napouštění začalo roku 2001 a skončilo o devět let později. 3 Romantika na počest K. H. Máchy. Jak by na seznamu mohlo chybět. Jedno z nejoblíbenějších jezer u nás, Máchovo, poskytuje romantický pohled na Bezděz i připomínku na příběh nešťastné lásky.

Kde jsou velká jezera na mapě?

Velká jezera Velká jezera Velká jezera na mapě Velká jezera na mapě Poloha Poloha Stát Spojené státy americké Spojené státy ame ... Zeměpisné souřadnice 45°45′ s. š., 84° z. d. 5 more rows ...

Kde jsou jezera v USA?

Jezery prochází státní hranice mezi Kanadou (provincie Ontario) a USA. V USA zasahují jezera na území 8 států Illinois, Indiana, Michigan, Minnesota, New York, Ohio, Pennsylvania a Wisconsin. Jezera leží v povodí řeky svatého Vavřince.

Kde jsou největší jezera v Severní Americe?

Velká jezera (anglicky The Great Lakes) je skupina jezer v Severní Americe. Jezery prochází státní hranice mezi Kanadou (provincie Ontario) a USA; tam zasahují jezera na území 8 států (Illinois, Indiana, Michigan, Minnesota, New York, Ohio, Pennsylvania a Wisconsin). Jezera leží v povodí řeky svatého Vavřince.

Související příspěvky: