Jaké jsou příznaky úbytku testosteronu?

Obsah

Jaké jsou příznaky úbytku testosteronu?

Jaké jsou příznaky úbytku testosteronu?

Jaké jsou příznaky úbytku testosteronu? 1 potíže postihující sexuální život nemocného - pokles zájmu o sex (pokles libida), pokles hladiny sexuální vzrušivosti a... 2 potíže neuromuskulární tj. úbytek svalové hmoty, osteoporóza (řídnutí kostí), centrální ukládání tuků („pivní břicho"). 3 potíže psychického rázu jako jsou napřiklad například zhoršení paměti, návaly melancholie... More ...

Co se týče nedostatku testosteronu?

Nedostatek testosteronu má vliv na řadu tělesných i psychických funkcích. Tento individuální pokles hladiny mužských pohlavních hormonů, na který navazují psychické a funkční změny mužského organismu, se často nazývá andropauza.

Jak zvýšit hladinu testosteronu?

25 tipů, jak zvýšit hladinu testosteronu (zahrnuje vědecké studie) 1 Dlouhý a kvalitní spánek. Nedostatek spánku po dobu jednoho týdne (5 hodin za noc) dokázal snížit hladinu testosteronu u zdravých mužů o 15%. 2 Méně se stresujte. Stres podporuje tvorbu hormonu kortizolu, který zabíjí Váš testosteron. Kortizol je katabolický hormon, který potlačuje tvorbu testosteronu a snižuje jeho tvorbu. 3 Mějte více sexu. Z našeho seznamu určitě nejpříjemnější způsob jak zvýšit produkci testosteronu. Věddci si stále lámou hlavu nad tím, jak přesně sex hladinu testosteronu ovlivňuje.

Související příspěvky: